Archivu de Setiembre de 2009

Install party en Turón

22 de Setiembre de 2009 por Softastur

NOTA DE PRENSA

VERSIÓN EN CASTELLANO |   DESCARGAR VERSIÓN BILINGÜE EN PDF

SOFTASTUR Y L’AYUNTAMIENTU DE MIERES ENTAMEN UNES XORNAES SOBRE SOFTWARE LLIBRE N’ASTURIANU

El xueves 24 de setiembre a les 19:00 y el vienres 25 a les 16:30 nel Atenéu de Turón (Mieres) van celebrase una charra y un taller, respeutivamente, de baldre y abiertu a tolos que quieran instalar Ubuntu, un sistema operativu llibre y gratuitu disponible n’asturianu, ente otres llingües.

El colectivu de voluntarios Softastur, dedicáu a la traducción de Software Llibre al asturianu, y la Oficina de política llingüística del Ayuntamientu de Mieres organicen una charra y un taller d’entrada llibre y gratuita pa deprender a instalar y utilizar el sistema opertativu llibre Ubuntu (GNU/Linux) n’asturianu.

El sistema puede convivir con otros, como puede ser Windows, nel mesmu equipu lo que facilita el procesu d’adautación.

Ubuntu inclui amás una bultable cantidá de software que permite facer too tipo de xeres, que van dende la más cenciella redaición d’un testu a la edición de videu y el retoque fotográficu, hasta trabayar como sirvidor de páxines web n’internet, por poner unos exemplos.

Xeres como grabar cd, compartir ficheros en redes p2p, reproducir películes o música tan disponibles na instalación básica del sistema. Colo que nun fai falta andar a la gueta de software adicional pa les xeres más cotidianes.

Toes estes aplicaciones básiques qu’inclui Ubuntu ya tan tornaes al asturianu, pero nun son les uniques. Softastur ta trabayando pa completar la traducción de la suite de preseos educativos Edubuntu, pol so interés pa la formación de los más mozos. Anguaño la mayor parte d’estes aplicaciones d’usu escolar y académicu ya tan tornaes al asturianu.

Les persones interesaes en instalar el sistema nel so equipu (y quieren mantener el sistema actual) tienen de consultar la web: http://wiki.softastur.org/install

(más…)